Korpa 0

Majkl Olred / Stiv Horton / Lora Olred

Majkl Olred je dobitnik Nagrade „Ajzner“, čiji autorski potpis stoji na klasicima grafičke novele poput Madmana, Silver Surfera, Red Rocket 7 i iZombiea. Njegov rad na osmom tomu grafičke novele Fables doveo ga je na listu Njujork tajms bestselera u oblasti grafičke fikcije, na kojoj je proveo deset uzastopnih sedmica. Takođe, jedan je kreatora i najbitnijih saradnika u nastanku tako značajnih dela kao što su Sendman, Doom Patrol, Bug! The Adventures of Forager, Batman ’66 i X-Force.

Stiv Horton je pisac i jedan od kreatora serije stripova Satellite Falling izdavača IDW, koja je stekla naklonost kritičara i koju je Džimi Palmioti, nagrađivani pisac i crtač stripova, nazvao svojom „novom omiljenom knjigom“. Horton kao stvaralac stoji i iza serije stripova Amala’s Blade izdavača Dark Horse, a svoj autorski i saradnički pečat ostavio je radeći i za druge izdavače stripova, među kojima su DC, Image, i IDW.

Lora Olred je bila zadužena za kolorit većine dela na kojima je Majkl Olred radio prethodnih decenija.  Godine 2012 – nakon što je dvaput već za nju bila nominovana, 1998. za Red Rocket7 i 2000. za Madmana i Happydale – osvojila je Nagradu „Ajzner“ za svoj rad na bojenju stripova iZombi i, konačno, Madman.  Davala je svoj stvaralački doprinos i stvaralaštvima drugih autora: Haimea Hernadesa, Džoel Džons, Arta Adamsa, Džefa Daroua, Pola Poupa i Darvina Kuka.